Szkolenia FRR

RODO DLA ZAAWANSOWANYCH

Prowadzący Prowadzący  Przemysław Olszewski

RODO dla zaawansowanych To szkolenie jest kontynuacją szkolenia podstawowego "Rodo - ochrona danych osobowych" i jest dedykowany dla osób będących Inspektorami Ochrony Danych lub zajmującymi się tym obszarem, a także dla właścicieli i osób zarządzających, które będą samodzielnie podejmować decyzje w zakresie wykonywania obowiązków wynikających z RODO.

3
Data szkolenia
Miasto
Tryb
Cena
29.09.2021
Warszawa
Tryb dzienny
750,00 zł netto / brutto
27.10.2021
Warszawa
Tryb dzienny
750,00 zł netto / brutto
23.11.2021
Online
Tryb dzienny
498,00 zł netto / brutto
498 750 PLN
Praktycy dla Praktyków - gwarantujemy minimum teorii - maksimum praktyki. Budujemy nasze programy szkoleniowe, tak by przełożyły się na efekty biznesowe u naszych Klientów, zapewniając równocześnie komfortowe warunki organizacyjne.

Cel szkolenia:
Celem szkolenia jest szczegółowe omówienie problematyki RODO pod kątem codziennych zadań ciążących na Inspektora Ochrony Danych lub bezpośrednio na przedstawicielach reprezentujących Administratora. Słuchacze zapoznają się z przykładowymi dokumentami stosowanymi w procesach przetwarzania danych oraz omówione zostaną one w praktyce (np. zgłaszanie incydentów za pomocą formularza elektronicznego).

Korzyści dla uczestników szkolenia:
Uczestnik tego szkolenia będzie wiedział jak samodzielnie przygotować wewnętrzne dokumenty, zgłosić incydent czy przeprowadzić ocenę ryzyka z godnie z wytycznymi UODO. Będzie również wiedział jakie elementy powinna zawierać umowa dotycząca przetwarzania danych osobowych oraz jak poprawnie uregulować kwestie wymiany danych z podmiotami mającymi status organizacji pochodzących z państw trzecich.

Adresaci szkolenia:
• Inspektor Ochrony Danych lub osoba wykonująca równoważne zadania,
• kadra zarządzająca bezpośrednio odpowiadająca za ochronę danych osobowych w organizacji,
• osoby prowadzące jednoosobową działalność gospodarczą,
• właściciele małych i średnich przedsiębiorstw.

UWAGA
Istnieje możliwość organizacji szkolenia dla 2-3 osób, jak również w formie zamkniętej, dostosowanego do Państwa potrzeb. Aby uzyskać więcej informacji prosimy o kontakt z opiekunem szkolenia.

1. Dokumentacja wewnętrzna
• Co powinna zawierać przykładowa polityka?
• Jakie dokumenty przekazywane powinny być klientom i pracownikom?
• Wzory przykładowych rejestrów

2. Inspektor Ochrony Danych
• Czy może być to zewnętrzny podmiot?
• Jakie obowiązki i zadania powierzamy Inspektorowi?
• Komu Inspektor powinien podlegać, miejsce w strukturze organizacji

3. Incydenty - przykłady
• Jakie wprowadzono zmiany we wnioskach w ciągu ostatniego roku?
• Najważniejsze elementy zawiadomienia
• Jak właściwie powiadomić osobę lub osoby których incydent dotyczy?

4. Współadministrowanie - przykłady
• Kiedy w praktyce zachodzi współadministrowania?
• Jak może wyglądać umowa zawierana między administratorami i co powinna regulować?
• Najważniejsze orzeczenia Trybunału Sprawiedliwości UE dotyczące współadministrowania

5. Umowa powierzenia
• Przykłady powierzenia danych
• Najważniejsze elementy umowy powierzenia danych
• Dalsze powierzanie danych – podprocesorzy    

6. Ocena skutków dla ochrony danych
• Jak przeprowadzić prawidłowo ocenę skutków? - wytyczne organów nadzoru    

7. Przekazywanie danych osobowych do państw trzecich lub organizacji międzynarodowych
• Zasady przekazywania danych
• Umowy i standardowe klauzule


Terminarz

zmień
29.09.2021 - 29.09.2021, Warszawa, tryb dzienny
- 29.09.2021 (09:00 - 16:15)
Prowadzący: Przemysław Olszewski
RODO DLA ZAAWANSOWANYCH
zmień
27.10.2021 - 27.10.2021, Warszawa, tryb dzienny
- 27.10.2021 (09:00 - 16:15)
Prowadzący: Przemysław Olszewski
RODO DLA ZAAWANSOWANYCH
zmień
23.11.2021 - 23.11.2021, Online, tryb dzienny
- 23.11.2021 (09:00 - 16:15)
Prowadzący: Przemysław Olszewski
RODO DLA ZAAWANSOWANYCH

Czas trwania

8 godzin dydaktycznych (1 godzina dydaktyczna = 45 minut)
Olszewski
Przemysław Olszewski

Ukończył studia prawnicze na Uniwersytecie Łódzkim, zdobył tytuł MBA z Informatyki i Zarządzania na Uniwersytecie Stanowym w Illinois w USA, absolwent podyplomowych studiów na Akademii Ekonomicznej w Katowicach z zakresu Audytu Systemów Informatycznych. Członek Stowarzyszenia Compliance w Polsce. Zawodowo zajmuje się ochroną danych osobowych, ochroną informacji, tworzeniem i wdrażaniem planów ciągłości działania oraz problematyką przeciwdziałania praniu pieniędzy. W latach 2008-2013 pełnił rolę Głównego Koordynatora Programu przeciwdziałania praniu pieniędzy w UNIQA TU na Życie S.A., w tym samym czasie pełnił funkcję Administratora Bezpieczeństwa Informacji w UNIQA TU S.A. Jako specjalista z zakresu ochrony danych osobowych udzielał wywiadów oraz był prelegentem wielu krajowych i zagranicznych konferencji. Przeprowadził kilkaset godzin szkoleń dla różnych grup zawodowych w zakresie ochrony danych osobowych i przeciwdziałania procederowi prania pieniędzy. Prowadził liczne projekty dla podmiotów gospodarczych, wśród których znajdowały się zarówno międzynarodowe koncerny, małe spółki oraz podmioty administracji samorządowej.

Zobacz inne szkolenia prowadzone przez Przemysław Olszewski

cena Cena zależy od lokalizacji i trybu szkolenia, jaki zostanie przez Państwa wybrany. Szkolenie jest zwolnione z VAT zgodnie z art. 43 ust. 1 pkt 26 lit. a Ustawy o podatku od towarów i usług z dnia 11.03.2004 r
Cena szkolenia stacjonarnego zawiera:
  • udział w szkoleniu
  • materiały szkoleniowe
  • serwis kawowy
  • lunch
  • certyfikat
Cena szkolenia online zawiera:
  • udział w szkoleniu
  • certyfikat
  • materiały w formie elektronicznej dostarczane mailowo
  • dostęp do platformy on-line w dniu szkolenia
płatność Płatność po szkoleniu. W przypadku jednostek budżetowych istnieje możliwość wystawienia faktury z terminem płatności po odbyciu szkolenia.
Szkolenie jest organizowane w kilku lokalizacjach: Warszawa, Online
ul. Wita Stwosza 32 / 5 2 piętro 02-661 Warszawa
Online
Realizacja szkoleń online krok po kroku:
  1. Po zaksięgowaniu wpłaty otrzymają Państwo na maila link z dostępem do wydarzenia na dedykowanej platformie
  2. W dniu szkolenia należy zalogować się do platformy. Szkolenie rozpocznie się o wyznaczonej godzinie
  3. Podczas szkolenia widzicie Państwo ekran podzielony na trzy części w których widoczne są: prezentacja, trener oraz czat

Opiekun szkoleń

Warszawa, Online
Monika Połosak

Ostatnio przeglądane

1380
czas trwania Czas trwania: 8 godzin dydaktycznych
numer edycji Numer edycji: 7 edycja
Opiekun szkoleń
Warszawa, Online
Monika Połosak

Jesteś zainteresowany szkoleniami zamkniętymi
przygotowanymi zgodnie z potrzebami Twojej firmy?

Zadzwoń!
  • Warszawa zadzwoń 22 583 10 00
  • Katowice zadzwoń 32 353 09 26
zamknij
zamknij

zamknij